Dzień |
Drugie śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
---|---|---|---|
2023 09- 25 |
Bułka grahamka ze słonecznikiem i siemieniem lnianym (zawiera mąkę pszenną graham ) (3) z masłem (2) pasta z zielonego groszku– wyrób własny ( groszek konserwowy, oliwa z oliwek, miód, cytryna, czosnek ) kakao na mleku (2 |
Zupa szczawiowa z makaronem (bulion warzywny, szczaw liściasty , makaron z mąki makaronowej pszennej , marchewka , pietruszka, seler, por , śmietana 15%, mleko 3,2% , masło 82%, sól, ocet jabłkowy, pieprz, zioła)( 1,2,3) jajko sadzone (4) ziemniaki, kalafior gotowany z masłem (2) i bułką tartą (3) kompot ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier |
kuskus a,la Bounty ( kaszka kuskus , mleko (2) cukier waniliowy, wiórki kokosowe, banany , wiórki czekoladowe z czekolady deserowej ) herbata owocowa |
2023 09- 26 |
Chleb pszenno– żytni (3) z masłem (2) pasta z makreli wędzonej i twarogu ze szczypiorkiem ( makrela wędzona, twaróg, szczypiorek, ogórek kiszony, cebulka, jogurt naturalny) (2,5) herbata (woda, herbata , cukier) |
Kartoflanka (bulion drobiowo – warzywny , ziemniaki , marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , sól, pieprz, zioła) (1)
klopsy drobiowe z indyka w sosie chrzanowo-koperkowym ( mięso z udźca indyka, cebula, czosnek, bułka pszenna, 30%, jajka, kasza manna, mąka pszenna, przyprawy, sól, pieprz (3,4) sos :bulion warzywny, masło, mąka pszenna, koperek, chrzan tarty, śmietana 15%) (2,3) ryż paraboliczny sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką kompot (śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier) |
drożdżówka z owocami i posypką (zawiera jaja, masło , mąkę pszenną) mleko (2), woda stołowa |
2023 09- 27 |
Chleb pszenno– żytni (3) z masłem (2) powidła śliwkowe / ser żółty (2) płatki kukurydziane z mlekiem ( mleko, mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel ) (3) |
Zupa ogórkowa z ryżem (bulion drobiowo – warzywny , ogórki kiszone, ryż , marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , śmietana 15%, mleko 3,2% , sól, pieprz, zioła) (1,2) fasolka po bretońsku ( fasola jaś, boczek parzony, kiełbasa aleksandryjska, mięso z szynki wieprzowej, marchewka, pietruszka, cebula, pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, sól, oregano, pieprz, papryka słodka, papryka wędzona, czosnek) ziemniaki kompot (śliwka, porzeczka, aronia, , agrest, cukier ) |
Budyń waniliowy (3) na mleku (2) pieczywo ryżowe ( ryż brązowy 100% )
mus borówkowy (borówki amerykańskie , jagody cukier waniliowy) bawarka ( herbata, mleko, cukier) |
2023 09- 28 |
Kajzerka pszenna(3) z masłem (2) polędwica sopocka(10) kawa zbożowa na mleku owsianym (zboża 78% (jęczmień, żyto) (3) herbata |
Zupa cebulowa z ziemniakami (bulion drobiowo – warzywny, cebula, ziemniaki, marchewka , pietruszka, seler , kurczak , , śmietana 15%, mleko 3,2% , sól, pieprz, zioła) (1,2,3,4)
pieczeń ze schabu w sosie ( schab wieprzowy, woda, mąka pszenna, cebula, czosnek, sól, pieprz , papryka słodka, mieszanka ziół) kopytka (ziemniaki , skrobia ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, )(2,3) ogórek kiszony kompot ( śliwka , porzeczka, aronia , agrest, cukier ) |
Galaretka owocowa na mleku, ( woda , mleko 2%, cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, koncentraty roślinne (marchwi i hibiskusa, krokosza),maltodekstryna) arbuz woda z cytryną i miętą |
2023 09- 29 |
chleb orkiszowy ( zawiera pszenicę )(3) z masłem (2), winerki wieprzowo – drobiowe (10) kakao na mleku (2) |
Zupa krem marchewkowy z wafelkiem ryżowym (bulion warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, seler, masło , przyprawy, sól, pieprz, zioła) (1,2) makaron z łososiem w sosie śmietanowo – ziołowym (mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, filet z łososia atlantyckiego woda, śmietana 15 %, masło82%, brokuł, czosnek, koperek, mąka pszenna, cytryna, sól, pieprz cytrynowy ) (2,3,5)
kompot (śliwka , porzeczka, aronia, agrest, cukier ) |
kajzerka pszenna (3) z masłem(2) szynka wieprzowa (10), sałata, pomidor herbata z pomarańczą |
2023 10– 02 |
Chleb pszenno – żytni (3) z masłem (2) ,dżemem morelowym, owsianka (3) na mleku (2) herbata
|
Zupa krupnik z kaszą pęczak (bulion drobiowo – wieprzowy , marchewka , pietruszka, seler ,kasza pęczak karkówka wieprzowa , sól, pieprz, zioła) (1,3) kluski na parze z musem truskawkowym (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, jaja, serwatka w proszku (z mleka) cukier, sól) (2,3,4) kompot śliwkowy ( woda, śliwki , aronia, cukier) |
Kajzerka pszenna (3) z masłem (2) sałata masłowa, kiełbasa krakowska sucha (2,4), rzodkiewka woda stołowa / herbata |
2023 10– 03 |
Bułka sojowa pszenna ( zawiera pszenicę, sezam, soję ) (2) , szynka szefa (Poliwczak ), sałata zielona , pomidor , kawa zbożowa na mleku (mleko, Zboża 78% (jęczmień, żyto), cykoria, cukier ) (2,3) |
Zupa pomidorowa z makaronem (bulion drobiowo – warzywny, marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , makaron (Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina), jaja przepiórcze 10%, woda, kurkuma – przyprawa)(3,4), koncentrat pomidorowy 30%, sól, pieprz, zioła) kotlet drobiowy po parysku (filet z kurczaka, jajka, mąka pszenna, mleko 3,2%, olej , przyprawy, zioła, czosnek, sól, pieprz, )(2,3,4) ziemniaki, surówka colesław ( kapusta biała, marchewka, kukurydza, jogurt naturalny, majonez( olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%). , sól, pieprz)(2) kompot (śliwka, porzeczka, aronia, , agrest, cukier ) |
ciasto orkiszowe (mąka pszenna orkiszowa, cukier trzcinowy, jaja, olej, śliwka węgierka, orzechy włoskie, żel morelowy ) sok owocowy multiwitamina |
2023 10– 04 |
Chleb pszenno – żytni (3) z masłem (2), szpinak baby, jajko(4) na twardo, żółty ser(2), pomidor płatki kukurydziane z mlekiem (2) herbata |
Krem z brokuła (bulion warzywny, brokuł, pietruszka, ziemniaki, seler, por, śmietana 15%, mleko 3,2% masło 82%, sól, pieprz, zioła)(1,2) z paluchem kukurydzianym (kasza kukurydziana 90%, kasza jaglana 10% ) zapiekanka włoska z mięsem i warzywami (makaron z mąki makaronowej pszennej, makaron z mąki pszennej pełnoziarnistej, papryka kolorowa, cebula, marchew, pietruszka seler, mięso mielone z szynki wieprzowej, suszone pomidory sól, pieprz, zioła kuchni włoskiej)(3) ser żółty (2) woda z cytryną, miętą i miodem |
Jogurt owocowy bakoma (serwatka odtworzona, cukier, owoce 2 %, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, barwnik: kurkumina, aromat, żywe bakterie jogurtowe: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) (2), bułeczka pszenna (3) jabłko herbata |
2023 10– 06 |
Bułka grahamka ze słonecznikiem i siemieniem lnianym (zawiera mąkę pszenną graham ) (3)z masłem (2) sałata, polędwica drobiowa, rzodkiewka, ogórek zielony mleko (2)/ herbata |
Zupa jarzynowa z kasza manną) (bulion mięsno -warzywny, brokuły, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka, marchewka , pietruszka, seler, por, kasza manna, przyprawy, sól, pieprz, zioła) (1,3) bitki wieprzowe z duszoną cebulką ( mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna , cebula, masło, sól, pieprz )(2,3) ziemniaki surówka z kapusty kiszonej ( kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, koperek, olej) kompot (śliwka , porzeczka, aronia, agrest, cukier ) |
Chleb pszenno – żytni (3) z masłem (2) , twarożek śmietankowy (2), mus owocowy “Kubuś” woda |
2023 10– 07 |
Bułka włoska pszenna ( zawiera pszenicę, mleko, sezam) (2,3,12) “WEGE” z masłem (2) sałata, pomidor , ogórek zielony, papryka czerwona, kiełki kakao na mleku (2) |
Żurek z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, zakwas z mąki żytniej, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, sól, pieprz)(1) ryba po grecku ( filet z morszczuka, mąka pszenna, marchew, pietruszka, seler cebula, pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy 30 %, mąka pszenna , cytryna, sól, cukier, pieprz ) (1,3,5) ryż paraboliczny kompot (śliwka , porzeczka, aronia, agrest, cukier ) |
Kasza manna na mleku (mleko 2%, kasza manna (z pszenicy), cukier waniliowy) z musem brzoskwiniowym, rogal maślany (mąka pszenna, drożdże, cukier, tłuszcz roślinny, sól) (3), herbata |
Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.
Wszelkie informacje na temat produktów użytych w procesie przygotowania posiłków są dostępne w biurze intendenta
Alergeny:
-
seler
-
mleko, nabiał
-
gluten
-
jaja
-
ryby
-
skorupiaki i produkty pochodne
-
mięczaki i produkty pochodne
-
orzeszki ziemne i produkty pochodne
-
orzechy
-
soja i produkty pochodne
-
gorczyca i produkty pochodne
-
Sezam i produkty pochodne
13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
14. łubin i produkty pochodne