JADŁOSPIS

Jadłospis

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2020

11-23

Chleb z masłem (2,3), serkiem topionym(2) , pomidorem, herbata (-) płatki zbożowe (3) z mlekiem (2)

Zupa pieczarkowa z makaronem (1,2,3,4), placki ziemniaczane (3,4) ze śmietaną (2) , papryka czerwona, kompot (-)

Drożdżówka (2,3,4) pomarańcza (ćwiartka) (-) herbata owocowa (-)

2020

11-24

Chleb z masłem(2,3) , parówki z szynki, ketchup , herbata (2)

Krupnik kaszą jęczmienna i ziemniakami (1,2,3), pierogi z mięsem(2,3,4) i cebulką , kompot (-)

Petitki lubisie (2,3,4,8,10), pół jabłka (-), kakao(2)

2020

11-25

kajzerka z masłem(2,3), sałatą, szynka wiśniowa, ogórek zielony, kawa zbożowa (2)

Krem z białych warzyw (1,2,3,) z bułeczką szkolną (3),spaghetti bolognese (2,3,4), z mozzarellą (2) , kompot (-)

Jogurt owocowy(2), wypiek, herbata (- )

2020

11-26

grahamka z masłem(2,3), szynką drobiową, papryką czerwoną , kakao (2,3,)

Zupa ogórkowa z ryżem(1,2,3,) kotlet mielony(3,4) ziemniaki (3) buraczki (2) kompot (-)

Kasza manna z brzoskwiniami (2,3), herbata (- )

2020

11-27

Chleb z masłem (2,3) sałatą, pomidorem i rzodkiewką , jajko gotowane (4) , kawa zbożowa (2)

Zupa brokułowa z lanym ciastem(1,2,3,4), filet z miruny soute (3,5), ziemniaki(3), surówka z białej kapusty (2) , kompot (-)

Paluch maślany (2,3,4), melon (cząstka), herbata (-)

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

    13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

    14. łubin i produkty pochodne