JADŁOSPIS

Jadłospis

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2019-10-21

Chleb z masłem, twarożkiem , ogórkiem, płatki z mlekiem, herbata owocowa (2,3,)

Barszcz ukraiński, jajko w sosie koperkowym, ziemniaki, fasolka szparagowa , kompot (1, 2, 3, 4)

Wypiek, herbata. (3,4)

2019-10-22

Chleb z masłem sałatą , wędliną i pomidorem, kawa zbożowa na mleku (2,3)

Zupa kalarepowa z ziemniakami, łazanki ze słodkiej kapusty z mięsem i pieczarkami , kompot, deser (1, 2, 3, 4)

Owoc , jogurt z musli (2,8,9)

2019-10-23

Chleb z masłem, pasta z tuńczyka, herbata (2,3,4)

Kartoflanka, gulasz z kurczaka z pomidorami, ziemniaki, brokuł z masełkiem, kompot, (1,2,3)

wypiek, mleko czekoladowe (2,3,4)

2019-10-24

Chleb z masłem, sałatą szynką i rzodkiewką, kakao (2,3)

Zupa szpinakowa z kluseczkami, klopsy wieprzowe w sosie pieczarkowym, mix kasz czerwona kapusta, kompot (1, 2, 3,4 )

Owoc, monte, herbata (2)

2019-10-25

Chleb z masłem , Winerki, ketchup (2,3)

Krupnik ryżowy, filet z łososia w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (1, 2, 3,4 )

wypiek, soczek owocowy (3,4)

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

    13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

    14. łubin i produkty pochodne