Dzień |
Drugie śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
2024 06-03 |
Chleb pszenno– żytni z kremem orzechowo-śmietankowym ( masło orzechowe, serek mascarpone, miód
herbata (woda, herbata , cukier)
|
Zupa kartoflanka (bulion drobiowo – warzywny , ziemniaki , marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , sól, pieprz, zioła)
Chilli con carne ( mięso mielone wieprzowe, pomidory, koncentrat pomidorowy, papryka czerwona, cebula, fasola czerwona, kukurydza, mąka pszenna , papryka chilli, sól, pieprz) ryż paraboliczny
kompot ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) |
drożdżówka z owocami (zawiera jaja, mąkę pszenną) maślanka straciatella
herbata z cytryną
|
2024 06-04 |
Bułka grahamka ze słonecznikiem i siemieniem lnianym (zawiera mąkę pszenną graham ) sałata zielona, kiełbasa krakowska sucha, ogórek zielony |
krupnik wiosenny z kaszą jęczmienną (bulion drobiowo – wieprzowy , marchewka , pietruszka, seler , karkówka wieprzowa , kasza jęczmienna, ziemniaki ,sól, pieprz,czosnek, zioła) , sznycel roślinny ( zawiera mąkę pszenną, gorczycę, seler) , ziemniaki surówka z ogórka zielonego, rzodkiewki i koperku kompot (śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier)
|
Budyń waniliowy na mleku, winogrona, biszkopciki (zawierają: mąkę pszenną, jaja)
pieczywo ryżowe ( ryż brązowy 100% )
herbata (woda, herbata , cukier) |
2024 06-05 |
Chleb pszenno– żytni (3) z masłem (2) powidła śliwkowe
płatki kukurydziane z mlekiem ( mleko, mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel ) (3)
|
Zupa brokułowa z ziemniakami (bulion warzywny, brokuły, ziemniaki, marchewka , pietruszka, seler, por, masło 82%, sól, pieprz, zioła)
pieczeń wieprzowa (mięso wieprzowe z szynki, woda, cebula, marchewka, papryka czerwona, mąka pszenna , zioła, przyprawy, sól, pieprz )
kluski śląskie ( ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja) kapusta młoda gotowana kompot (śliwka, porzeczka, aronia, wiśnia, jabłko, rabarbar, cukier )
|
koktajl pinacolada ( napój kokosowy, ananas, wiórki kokosowe) bułeczka pszenna z masłem herbata |
2024 06-06 |
Kajzerka pszenna(3) z masłem (2) polędwica sopocka
kawa zbożowa na mleku sojowym (zboża 78% (jęczmień, żyto),soja ) herbata
|
zupa z botwinki z ziemniakami ( bulion mięso-warzywny, buraki czerwone, botwina, marchewka, ziemniaki, pietruszka, seler, śmietana 18%, sól, pieprz, zioła
łazanki z kiszoną kapustą ,mięsem mielonym i pieczarkami ( makaron łazanka z mąki makaronowej pszennej , kapusta kiszona, koncentrat pomidorowy 30%, mięso mielone z szynki wieprzowej, boczek wędzony, cebula, pieczarki, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka )
kompot (śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, rabarbar, cukier) |
serek homogenizowany waniliowy, banan woda z cytryną i miętą |
2024 06-07 |
chleb orkiszowy ( zawiera pszenicę )(3) z masłem (2), pasta z tuńczyka z twarogiem i ogórkiem kiszonym (tuńczyk w sosie własnym, twaróg półtłusty, jogurt naturalny, ogórek kiszony, cebula, czosnek , sól, pieprz)
kawa zbożowa na mleku
|
Żurek z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, zakwas z mąki żytniej, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, sól, pieprz)
Filet z miruny w panierce (miruna filet, mąka pszenna, jaja, koperek, cytryna, sól, pieprz cytrynowy ) ziemniaki surówka wielowarzywna ( kapusta pekińska, papryka czerwona, ogórek kiszony, kukurydza konserwowa, groszek konserwowy, cebula czerwona, koperek, cukier ,sól, pieprz, olej )
sok jednodniowy owocowo-warzywny(jabłko, burak, cytryna)
|
Arbuz
rogal maślany (mąka pszenna, drożdże, cukier, tłuszcz roślinny, sól) ,
mleko / herbata z sokiem żurawinowym
|
Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych. Wszelkie informacje na temat produktów użytych w procesie przygotowania posiłków są dostępne w biurze intendenta |
Alergeny:
- seler i produkty pochodne
- mleko, nabiał i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
- gluten pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne
- jaja i produkty pochodne
- skorupiaki i produkty pochodne
- ryby i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne
- orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
- orzechy tj. Migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia, oraz produkty pochodne
- soja i produkty pochodne
- gorczyca i produkty pochodne
- Sezam i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio
do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- łubin i produkty pochodne