JADŁOSPIS

Jadłospis

 

 

Dzień Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
2019-

09-14

Chleb z masłem (2,3), twarożek ze śmietanką(2), ogórek zielony, rzodkiewka, herbata (-) Zupa koperkowa z ryżem(1,2,3) , jajko sadzone (4) , ziemniaki (3), marchewka gotowana z masełkiem (2, 3), kompot (-)  drożdzówka(3,4),  soczek. (-)
 

2019-

09-15

Chleb z masłem(2,3) ,sałatą,  kiełbasa krakowska, ogórek kiszony , kakao (2) Zupa kalafiorowa  z ziemniakami (1,2,3), łazanki z kiszonej kapusty z mięsem wieprzowym, kompot  (3,4 )  kaszka manna  na mleku (2,3) z sokiem i owocami   , napój  (-)Banan,  herbata  (- )
2019-

09-16

Chleb z masłem(2,3,),  szynką drobiową, rzodkiewką  ,  kawa zbożowa (2,3,) Krem dyniowy z grzankami (1,2,3,), kotlet schabowy (2,3,4) , ziemniaki (3), sałata lodowa ze śmietaną (2) , kompot (-) Gruszka,  herbata (3,4 )
2019-

09-17

Chleb z masłem(2,3), frankwuterki, ketchup,  herbata  (-) Kartoflanka (1,3,), leczo węgierskie (3)  ,ryż (-), kompot (-) Banan,  herbata  (- )
2019-

09-18

Chleb z masłem(2,3) , pasztetem kremowym (3,10) , pomidor , kawa zbożowa (2) Krupnik z kaszą jęczmienną (1,3), miruna (5) w panierce (2,3,4), ziemniaki (3), surówka  szwedzka, kompot  (-) Wypiek (3,4), herbata (-)

 

 

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler
  2. mleko, nabiał
  3. gluten
  4. jaja
  5. ryby
  6. skorupiaki i produkty pochodne
  7. mięczaki i produkty pochodne
  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne
  9. orzechy
  10. soja i produkty pochodne
  11. gorczyca i produkty pochodne
  12. Sezam i produkty pochodne
  13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  14. łubin i produkty pochodne