JADŁOSPIS

Jadłospis

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2022

01-24

Kanapka wegetariańska z masłem (2,3) , pomidorem, ogórkiem, sałatą , rzodkiewką i kiełkami, herbata z cytryną

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (1,3) , naleśniki ze serem (2,3,4) , kompot owocowy

Bułeczka pszenna z masłem (2,3) żółtym serem (2) sok marchwiowo – owocowy „Kubuś”

2022

01-25

Chleb z masłem (2,3) kiełbaski drobiowe , ketchup, kawa zbożowa (2,3,)

Rosół z makaronem (1,2,3,4) filet z kurczaka (kotlet) (2,3,4) ziemniaki (3) surówka z marchewki i jabłka (2) kompot(-)

Galaretka mleczna (2,3) z owocami , biszkopciki (3), herbata z sokiem malinowym (-)

2022

01-26

Grahamka z masłem(2,3), sałatą, szynka wieprzowa, ogórek kiszony , kakao (2,)

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (1,2,3) makaron spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym (2,3,4) z żółtym serem (2) kompot (-)

Wypiek (2,3,4) jabłko (połówka), herbata owocowa (- )

2022

01-27

Chleb żytni z masłem (2,3) kiełbasa krakowska , rzodkiewka, herbata (-)

Krem porowy z grzankami (1,2,3) gulasz wieprzowy (3) kasza jęczmienna (3) surówka wielowarzywna (-), kompot (-)

Herbatniki be -be (2,3) pomarańcza (ćwiartka), woda z sokiem

2022

01-28

Chleb z masłem (2,3) i pastą jajeczną ze szczypiorkiem (2,4) kawa zbożowa (2)

Zupa brokułowa z ryżem (1,2) filet z miruny w panierce (2,3,4,5), ziemniaki (3), surówka colesław (2), kompot (-)

Serek homogenizowany (2)

cząstka melona , herbata z cytryną

Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie przyczyn od nas niezależnych

 

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

    13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

    14. łubin i produkty pochodne