JADŁOSPIS

Jadłospis

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2021

03-01

Kanapka wegetariańska z masłem(2,3) , pomidorem, ogórkiem, sałatą , rzodkiewką i kiełkami, kawa zbożowa(2)

Zupa pomidorowa z ryżem (1,2,3), racuchy drożdżowe (2,3,4) z jabłkami i cukrem pudrem, kompot owocowy

Chleb z masłem(2,3) i pasztetem drobiowym, ogórek kiszony , sok marchwiowo – owocowy „Kubuś”

2021

03-02

Grahamka z masłem(2,3), sałatą, szynka wieprzowa, pomidor , kakao (2,)

Zupa grysikowa( 1,2 ) duszone pałeczki z kurczaka, ziemniaki (3), sałatka grecka ( 2 ) kompot(-)

Jogurt owocowy (2) , paluch kukurydziany, napój (- )

2021

03-03

Chleb z masłem(2,3) kiełbaski drobiowe , jajko na twardo, ketchup, kawa zbożowa (2,3,)

Zupa jarzynowa z ziemniakami (1,2,3) makaron spaghetti(3,4) z sosem mięsno- pomidorowym (3) i serem mozzarella(2) kompot(-)

Kajzerka z masłem(2,3) dżemem brzoskwiniowym, napój (-)

2021

03-04

Bułka włoska z masłem (2,3), polędwica drobiowa , rzodkiewka, herbata (-)

Zupa kalafiorowa z zacierką, (1,2,3,4) placki ziemniaczane (3,4) z sosem gulaszowym (3) z warzywami , kompot (-)

Babka piaskowa (2,3,4) sok jednodniowy owocowo-warzywny

2021

03-05

Chleb z masłem(2,3) i serkiem almette, (2) pomidor, ogórek zielony, kawa zbożowa (2,3)

Zupa krupnik (1,2,3,4), filet z morszczuka z masełkiem czosnkowym (2,3,4,5), ziemniaki(3), surówka z wielowarzywna, kompot (-)

Serek homogenizowany (2) banan

herbatniki, herbata z cytryną

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2021

03-08

Kajzerka z masłem (2,3), żółtym serem(2), sałatą, i rzodkiewką, kakao(2)

Krem z białych warzyw z grzankami (1,2,3) knedle ze śliwkami (2,3,4) z masłem(2) i bułką tartą (2,3) , kompot owocowy

Bułka włoska z polędwica sopocką (2,3) i ogórkiem zielonym, herbata

2021

03-09

Chleb z masłem(2,3), parówki z szynki, ketchup , herbata (-)

Rosół z makaronem(1,3,4) gulasz z indyka (3), kasza mix (3) ogórek kiszony, kompot

Serek owocowy(2), melon (cząstka) , herbata z cytryną (-)

2021

03-10

Chleb z masłem(2,3), sałatą, szynką wieprzową, pomidorem, kawa zbożowa (2,3)

Zupa ogórkowa (1,2,3), kotlet z kurczaka (2,3,4) ziemniaki(3), surówka z włoskiej kapusty , kompot

Rogalik (2,3,4) z masłem(2) i miodem , czerwona pomarańcza (ćwiartka) , herbata (-)

2021

03-11

Grahamka z masłem(2,3), kiełbasą żywiecką i papryką czerwoną, kakao (2)

Grochówka z ziemniakami(1,2,3), łazanki (3,4) z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną i pieczarkami , kompot (-)

Ciasto owocowe (2,3,4) sok jednodniowy owocowo-warzywny (-)

2021

03-12

Kajzerka z masłem (2,3) , pasta z makreli z twarogiem (2,4,5) , ogórek kiszony, jogurt „sokólski” (2) kawa zbożowa (2)

Kartoflanka (1,2,3) Ryba po grecku (morszczuk – filet) (1,3,5) ryż paraboliczny , kompot

Chleb(3) z kremem „nutella”(2,9,10) mandarynka, herbata owocowa (-)

Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie przyczyn od nas niezależnych

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

    13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

    14. łubin i produkty pochodne