JADŁOSPIS

Jadłospis

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2021

10-11

Chleb z masłem (2,3), pasta z tuńczyka z jajkiem i ogórkiem kiszonym (2, 4,5) kakao (2)

Żurek z ziemniakami (1,3), racychy z cukrem puderem (2,3,4), kompot wieloowocowy

Jogurt owocowy (2), paluchy kukurydziane (-) herbata (-)

2021

10-12

chleb z masłem (2,3), dżemem truskawkowym , serek mozzarella (2), mleko (2)

Zupa ryżówka (1), kotlet schabowy panierowany (2,3,4) ziemniaki (3), kapusta czerwona z jabłkiem (-), kompot (-)

Wypiek (2,3,4), owoce sezonowe herbata (- )

2021

10-13

Kajzerka z masłem(2,3), sałata, szynka konserwową , pomidorem, kawa zbożowa (2,3,)

Zupa brukselkowa ziemniakami (1,2,3), makaron spaghetti (3,4) z sosem mięsno – pomidorowym (3) i żółtym serem(2), kompot (-)

Kasza manna mleczna (2,3) z musem brzoskwiniowym , herbata (- )

2021

10-14

Chleb z masłem (2,3) parówki winerki (-), ketchup , herbata (-)

Zupa krupnik (1,3)

miruna – filet „saute” (3,5) ryż paraboliczny, brokuł gotowany , dip śmietanowo- ziołowy(2) , kompot (-)

Bułeczka pszenna z masłem i miodem (2,3 ) nektarynka (ćwiartka), herbata z cytryną(-)

2021

10-15

Chleb żytni z masłem(2,3) z szynką wieprzowa (2,3,4)/ twarożkiem (2), sałata, rzodkiewka mlekiem (2,3) kakao (-)

Barszcz czerwony z ziemniakami (1,2,3), jajko na twardo (4) w sosie musztardowym (2,3) ziemniaki (3), warzywa gotowane z masełkiem i bułka tartą (2,3) kompot (-)

Kisiel owocowy (3), ciasteczko zbożowe jabłko (połówka), herbata (-)

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

    13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

    14. łubin i produkty pochodne