JADŁOSPIS

Jadłospis

 

 

Dzień Drugie śniadanie Obiad Podwieczorek
2020-

01-13

Chleb z masłem,  pasta jajeczna, pomidor, kakao(2,3,4) Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron z serem i cukrem, surówka z marchewki i jałka ze śmietaną, kompot  (1, 2, 3, 4)  Serek homegenizowany, jabłko,  herbata. (2,)
2020-

01-14

Kajzerka z masłem ,sałatą,  salami,  rzodkiewka,   kawa zbożowa (2,3) ogórkowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki kompot (1, 2, 3, 4)

 

Wypiek,  banan,  herbata  (3,4)
2020-

01-15

Chleb z masłem, kiełbaski drobiowe na ciepło, ketchup ,herbata  (2,3,) Gulasz wieprzowy, kopytka , surówka z kiszonej kapusty, kompot (1, 2, 3, 4)

 

Biszkopcik lubiś, jogurt naturalny, woda z sokiem owocowym (2,3, )
2020-

01-16

Chleb  pełnoziarnisty z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony,   kakao  (2,3) pomidorowa z makaronem , kluski na parze z sosem truskawkowym , kompot (1,2,3,4)  Serek owocowy, paluch kukurydziany , herbata z cytryną (2,3)
2020-

01-17

Chleb z masłem, twarożkiem, pomidorem, kawa zbożowa (2,3) Zupa jarzynowa z kaszą manną , filet z łososia w sosie śmietanowo ziołowym, makaron kokardki, brokuły kompot  (1, 2, 3, 4,5 ) Rogalik   z masłem, mandarynka, herbata (3,)

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler
  2. mleko, nabiał
  3. gluten
  4. jaja
  5. ryby
  6. skorupiaki i produkty pochodne
  7. mięczaki i produkty pochodne
  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne
  9. orzechy
  10. soja i produkty pochodne
  11. gorczyca i produkty pochodne
  12. Sezam i produkty pochodne
  13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
  14. łubin i produkty pochodne