JADŁOSPIS

Jadłospis

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

2020-

03-02

Chleb z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, kakao (2,3)

Zupa ogórkowa z ryżem, kopytka z masłem i cukrem, surówka z marchewki i jabłka , kompot (1, 2, 3, 4)

banan , serek homogenizowany , herbata. (2)

2020-

03-03

Chleb słonecznikowy z sałatą, ogórkiem, pomidorem, rzodkiewką, serek wiejski, kakao (2,3)

Kapuśniak z kiszonej kapusty, zapiekanka włoska z warzywami , kompot(1, 2, 3, 4)

Mandarynka , paluch kukurydziany, herbata (3 )

2020-

03-04

Chleb z masłem, frankfurterki, ketchup, kawa zbożowa (2,3,)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, filet drobiowy w ziołach, ryż paraboliczny, sałatka z pomidorów ze śmietaną, kompot (1,2,3,4)

Rogalik maślany, jogurt pitny owocowy, herbata z sokiem malinowym (2 )

2020-

03-05

kajzerka z masłem i konfiturą owocową , płatki kukurydziane z mlekiem, herbata (2,3)

Krem z dyni z grzankami, kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot (1, 2, 3, 4, )

Bułeczka szkolna z twarożkiem , jabłko, herbata z cytryną

(3)

2020-

03-06

Chleb z masłem , pasztetem kremowym, ogórkiem kiszonym , kakao (2,3)

Kartoflanka, makaron z łososiem w sosie śmietanowo ziołowym z brokułami kompot (1,2, 3,4, 5 )

Jogurt owocowy,

biszkopciki , soczek multiwitamina (2,3,)

Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie przyczyn od nas niezależnych

SMACZNEGO:)

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

    13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

    14. łubin i produkty pochodne