JADŁOSPIS

Dzień

Drugie śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PON.

2024

02– 26

Bułka grahamka ze słonecznikiem i siemieniem lnianym (zawiera mąkę pszenną graham )

z masłem

pasta z suszonych pomidorów ( pomidory suszone, oliwa z oliwek, miód, cytryna, czosnek )

kakao na mleku

alergeny: 2,3

Zupa szpinakowa z makaronem (bulion warzywny, szpinak , makaron z mąki makaronowej pszennej , marchewka , pietruszka, seler, por , śmietana 30%, mleko 3,2% , masło 82%, sól, czosnek, pieprz, zioła)

jajko sadzone

ziemniaki,

kalafior gotowany z masłem i bułką tartą (pszenną)

kompot ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier

alergeny: 1,2,3,4

kuskus a,la Bounty ( kaszka kuskus , mleko , cukier waniliowy, wiórki kokosowe, banany , wiórki czekoladowe z czekolady deserowej )

herbata owocowa

alergeny:2,3

WT.

2024

02– 27

Chleb pszennożytni z masłem,

masłem , sałata, ser żółty, ogórek zielony



płatki kukurydziane z mlekiem

( mleko, mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel )

herbata

alergeny: 2,3,

Kartoflanka (bulion drobiowo – warzywny , ziemniaki , marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , sól, pieprz, zioła)

klopsy drobiowe z indyka w sosie chrzanowo-koperkowym ( mięso z udźca indyka, cebula, czosnek, bułka pszenna, 30%, jajka, mąka pszenna, przyprawy, sól, pieprz (3,4)

sos :bulion warzywny, masło, mąka pszenna, koperek, chrzan tarty, śmietana 30%)

ryż paraboliczny

sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulką

kompot truskawkowy

dodatek: serek homogenizowany „bakoma polskie smaki”

alergeny:1,2,3,4

drożdżówka z owocami i posypką (zawiera jaja, masło , mąkę pszenną)

cząstka melona,

mleko,

woda stołowa

alergeny:2,3,4

ŚRO.

2024

02– 28

Chleb pszennożytni z

masłem , sałata, szynka wiejska ,

papryka czerwona

mleko, herbata

alergeny:2,3

Zupa cebulowa z ziemniakami (bulion drobiowo – warzywny, cebula, ziemniaki, marchewka , pietruszka, seler , kurczak , śmietana 15%, mleko 3,2% , sól, pieprz, zioła)

 

gulasz wieprzowy po węgiersku (mięso wieprzowe z szynki , papryka kolorowa, pomidory, woda, mąka pszenna, cebula, ogórek kiszony czosnek, sól, pieprz , papryka słodka, mieszanka ziół)

kluseczki gnocchi (woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane, sól)

kompot ( śliwka , porzeczka, aronia , agrest, cukier )

alergeny:1,2,3

Budyń waniliowy na mleku owsiano-migdałowym ,

z

wiśniami w żelu (wiśnie, woda, cukier waniliowy, skrobia ziemniaczana)

bułeczka szkolna ( zawiera pszenicę)

herbata

alergeny:3

CZW.

2024

02– 29

Kajzerka pszenna(3) z masłem ,szynka biała (zawiera białko sojowe )

szpinak baby,

rzodkiewka

kawa zbożowa na mleku owsianym (zboża 78% (jęczmień, żyto)

herbata

alergeny:2,3,10

Zupa gołąbkowa z ryżem (bulion mięsno-warzywny, koncentrat pomidorowy, kapusta biała, mięso mielone wieprzowe , ryż , marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , śmietana 30%, mleko 3,2% , sól, pieprz, zioła)

Kotlet schabowy panierowany

(schab wieprzowy, jajka, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) olej

ziemniaki

mizeria ( ogórki zielone, jogurt naturalny, śmietana 18%, sól, cukier, kwasek cytrynowy)

kompot (śliwka, porzeczka, aronia, , agrest, cukier )

alergeny: 1,2,3,4

Galaretka owocowa na mleku, ( woda , mleko 2%, cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, koncentraty roślinne (marchwi i hibiskusa, krokosza),maltodekstryna)

gruszka

woda z cytryną i miętą

alergeny:2

PT.

2024

03 – 01

Chleb orkiszowy ( zawiera pszenicę ) z masłem ,

halibut wędzony

sałatka z ogórka zielonego, papryki i pomidora z cebulką i oliwą z oliwek

kakao na mleku

alergeny:2,3,5,10

Zupa krem z białych warzyw z grzankami pszennymi (bulion warzywny, kalafior, pietruszka, ziemniaki, kalarepa, por, seler, cebula, czosnek, masło , grzanki z pieczywa pszennego , przyprawy, sól, pieprz, zioła)

makaron z łososiem w sosie śmietanowo – ziołowym (mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, filet z łososia atlantyckiego woda, śmietana 15 %, masło82%, brokuł, czosnek, koperek, mąka pszenna, cytryna, sól, pieprz cytrynowy )

 

sok jednodniowy owocowo-warzywny ( jabłko, gruszka ,szpinak, cytryna)

alergeny:1,2,3,5

grahamka pszenna z masłem,

jogurt naturalny z masłem orzechowym miodem i granolą (granola: zawiera gluten, soję)

jabłko

herbata

alergeny:2,3,10

PON.

2024

03 – 04

Chleb pszenno – żytni z masłem ,dżemem morelowym,

owsianka na mleku

herbata

alergeny:2,3

Zupa krupnik z kaszą pęczak (bulion drobiowo – wieprzowy , marchewka , pietruszka, seler ,kasza pęczak karkówka wieprzowa , sól, pieprz, zioła)

naleśniki z serem i musem owocowym (mąka pszenna, woda, mleko, jaja, sól, cukier, olej, nadzienie : twaróg półtłusty, jogurt naturalny, śmietana 18% , cukier, cukier waniliowy,)

mus owocowy: jagoda, borówka amerykańska, truskawka, miód

kompot (śliwka, porzeczka, aronia, agrest,)

alergeny:1,2,3,4

Kajzerka pszenna z masłem

sałata masłowa, kiełbasa krakowska sucha rzodkiewka

woda stołowa / herbata

alergeny:2,3

WT.

2024

03 – 05

Bułka sojowa pszenna ( zawiera pszenicę, sezam, soję ) (2) , szynka szefa (Poliwczak ), sałata zielona , pomidor ,

kawa zbożowa na mleku (mleko, Zboża 78% (jęczmień, żyto), cykoria, cukier )

alergeny:2,3,12

Zupa pomidorowa z makaronem (bulion drobiowo – warzywny, marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , makaron (Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina), jaja przepiórcze 10%, woda, kurkuma – przyprawa), koncentrat pomidorowy 30%, sól, pieprz, zioła)

kotlet drobiowy po parysku (filet z kurczaka, jajka, mąka pszenna, mleko 3,2%, olej , przyprawy, zioła, czosnek, sól, pieprz, )

ziemniaki,

surówka z marchewki i jabłka ( marchew, jogurt naturalny, śmietana 18%, cytryna, cukier, sól)

kompot (śliwka, porzeczka, aronia, , agrest, cukier )

alergeny:1,2,3,4

ciasto orkiszowe (mąka pszenna orkiszowa, cukier trzcinowy, jaja, olej, śliwka węgierka, orzechy włoskie, żel morelowy

banan (połówka),

mleko,

herbata

alergeny:2,3,8,9

ŚRO.

2024

03 – 06

Chleb pszenno – żytni z masłem , szpinak baby, jajko na twardo, żółty ser, pomidor

płatki kukurydziane z mlekiem

herbata

alergeny:2,3,4

kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, kapusta kiszona, marchewka , pietruszka, ziemniaki, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, żeberka wędzone, zioła , przyprawy, sól, pieprz)

makaron spaghetti (mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej),

z sosem mięsno – pomidorowym (woda, koncentrat pomidorowy 30%, mięso wieprzowe z łopatki, cebula, czosnek, mąka pszenna, zioła, pieprz, sól )

ser żółty

woda z cytryną, miętą i miodem

 

alergeny:1,2,3,

Jogurt owocowy bakoma ,

bułeczka pszenna

jabłko

herbata

alergeny:2,3

CZW.

2024

03 – 07

Bułka grahamka ze słonecznikiem i siemieniem lnianym (zawiera mąkę pszenną graham )

z masłem

sałata, polędwica drobiowa, rzodkiewka, ogórek zielony

mleko / herbata

alergeny:2,3

Zupa jarzynowa z kasza manną (bulion mięsno -warzywny, brokuły, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka, marchewka , pietruszka, seler, por, kasza manna, przyprawy, sól, pieprz, zioła)

bitki wieprzowe z duszoną cebulką ( mięso wieprzowe z szynki, mąka pszenna , cebula, masło, sól, pieprz )

ziemniaki

surówka z ogórków kiszonych (ogórki kiszone, marchewka, jabłko, cebula, koperek, olej rzepakowy, pieprz)

kompot (śliwka , porzeczka, aronia, agrest, cukier )

alergeny:1,2,3

Chleb pszenno – żytni z masłem , twarożek śmietankowy ),

sałatka owocowa z czekoladą i migdałami ( jabłko, gruszka, mandarynka, banan, winogrona, wiórki czekoladowe z czekolady deserowej, migdały )

woda

alergeny:2,3

PT.

2024

03 – 08

Bułka włoska pszenna ( zawiera pszenicę, mleko, sezam) z masłem

pasta z makreli

(skład: makrela wędzona, masło, majonez ( zawiera jaja, ,przetarte pomidory, przyprawy)

kakao na mleku

alergeny:2,3,5, 12

Żurek z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, zakwas z mąki żytniej, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, sól, pieprz)

nuggetsy rybne z mintaja w panierce ( filet z mintaja , mąka pszenna, jaja , przyprawy)

ryż paraboliczny

kapusta biała zasmażana (kapusta biała, mąka pszenna, masło 82%, koperek, sól, cukier, ocet jabłkowy )

sok jednodniowy owocowo-warzywny ( jabłko, mandarynka, papryka, marchew)

alergeny:1,2,3,4,5

Jogurt naturalny z nasionami chia i miodem,

mus owocowy

bułka maślana (mąka pszenna, drożdże, cukier, tłuszcz roślinny, sól) ,

herbata

alergeny:2,3

Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.

Wszelkie informacje na temat produktów użytych w procesie przygotowania posiłków są dostępne w biurze intendenta

Alergeny:

  1. seler

  2. mleko, nabiał

  3. gluten

  4. jaja

  5. ryby

  6. skorupiaki i produkty pochodne

  7. mięczaki i produkty pochodne

  8. orzeszki ziemne i produkty pochodne

  9. orzechy

  10. soja i produkty pochodne

  11. gorczyca i produkty pochodne

  12. Sezam i produkty pochodne

13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

14. łubin i produkty pochodne