Jadłospis
Dzień
|
Drugie śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
POŃ 2024-03-11 |
Chleb pszenno– żytni z masłem sałata , serek mozzarella, pomidor, kiełki rzodkiewki
kakao na mleku
alergeny: 2,3, |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami (bulion mięsno -warzywny, klafior, mięso z łopatki wieprzowej , marchewka , pietruszka, seler, śmietana 18%, mleko 3,2% , ziemniaki , przyprawy, sól, pieprz, zioła)
Makaron penne ze szpinakiem , kurczakiem serem feta i pomidorami ( makaron z mąki makaronowej pszennej, szpinak liściasty, szpinak rozdrobniony , ser Favita półtłusty ( lakton kwasu glukonowego, mleko pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna, sól spożywcza), filet z kurczaka, śmietana 15%, mąka pszenna, suszone pomidory, czosnek , sól, pieprz, gałka muszkatołowa
dodatek: batonik zbożowy „crunchy”
kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny: 1,2,3, |
jabłko, jogurt naturalny z granolą
herbata z pomarańczą
alergeny: 2 |
WT. 2024-03-12 |
grahamka z mąki pszennej „graham”) z masłem
pasztet pieczony z całego kurczaka – „Sokołów” ( zawiera mąkę pszenną, mleko w proszku, jaja i seler ) ogórek kiszony
bawarka na mleku alergeny: 2,3,4 |
Zupa ogórkowa z ziemniakami (bulion drobiowo – warzywny , marchewka , pietruszka, ogórki kiszone , seler , kurczak , indyk – udziec, śmietana 15%, mleko 2% , sól, pieprz, zioła)
Pieczone udka z kurczaka (udko z kurczaka trybowane, przyprawy: papryka czerwona, czosnek, sól, pieprz, zioła) ziemniaki sałata lodowa ze śmietaną ( sałata lodowa, jogurt naturalny, śmietana 18%, sól, cukier, kwasek cytrynowy)
kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny: 1,2 |
Kasza manna bananowa (składniki: mleko, kasza manna (pszenna) , mleko/ napój migdałowy banany, miód,)
herbata owocowa
alergeny: 2,3 |
ŚRO. 2024-03-13 |
kajzerka pszenna z masłem szpinak „baby”, szynka rzeżnika ( zawiera pszenicę, soję, gorczycę, pomidor
płatki kukurydziane z mlekiem ( mleko, mąka kukurydziana, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel ) herbata
alergeny: 2,3,10,11 |
Zupa krem dyniowy (bulion warzywny, dynia ,marchew, ziemniaki , pietruszka, seler, , śmietana 15%, mleko 3,2% , masło 82%, sól, pieprz, cynamon , imbir, gałka muszkatołowa
Gulasz wieprzowy (łopatka wieprzowa, woda, cebula, marchewka, papryka czerwona, mąka pszenna , zioła, przyprawy, sól, pieprz )
Kasza bulgur ( zawiera pszenicę) surówka z kapusty pekińskiej ( kapusta pekińska, papryka czerwona, kukurydza konserwowa, cebula, ogórek kiszony, marchew, jabłko, oliwa z oliwek, cytryna, sól, pieprz, cukier,
lemoniada (woda, cytryna, pomarańcza, mięta, miód) alergeny: 1,2,3
|
drożdżówka z serem ( zawiera pszenicę, jaja, mleko)
arbuz,
napój owsiany czekoladowy
alergeny: 2,3,4 |
CZW. 2024-03-14 |
Chleb pszenno – żytni z masłem parówki drobiowe ( zawierają soję)
rzodkiewki , pomidor
mleko / napój sojowy , herbata alergeny: 2,3,10 |
Barszcz biały z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, cebula, zakwas z mąki pszennej , seler, boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, chrzan tarty, sól, pieprz)
Kluski na parze z musem truskawkowym (mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, jaja, serwatka w proszku (z mleka) cukier, sól) mus: truskawki, cukier waniliowy, jogurt naturalny
kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny: 1,2,3,4 |
Grahamka ( z mąki pszennej graham)z masłem sałata zielona, zółty ser, pomidor, kiełki
napój owsiano- migdałowy z kakao
woda alergeny: 2,3
|
PT. 2024-03-15 |
Chleb pszenno – żytni z masłem serek mascarpone dżem truskawkowy „Łowicz”
kakao na mleku / herbata alergeny: 2,3 |
Zupa pieczarkowa z makaronem (bulion warzywny, pieczarki , marchewka,, pietruszka, seler, cebula, por, śmietana 15%, mleko 3,2% , masło 82%, sól, pieprz, przyprawy (zioła), makaron ( zawiera pszenicę) (1,2,3)
Filet z miruny w cieście ( ryba miruna – filet , mąka pszenna, jaja, mleko, przyprawy, sól, pieprz, olej rzepakowy )(2,3,4,5) ziemniaki surówka z kapusty kiszonej ( kapusta kiszona, marchew, jabłko, cebula, koperek, olej)
sok jednodniowy owocowo-warzywny (jabłko, pomarańcza, seler naciowy) alergeny: 1,2,3,4,5 |
Kajzerka pszenna z masłem
budyń waniliowy na mleku
winogrona bezpestkowe
herbata alergeny: 2,3 |
PON. 2024-03-18 |
Kajzerka pszenna z masłem , szynka konserwowa , rzodkiewka , ogórek zielony, herbata ( woda, herbata , cukier) mleko alergeny: 2,3 |
Zupa jarzynowa z kaszą manną (bulion warzywny, kalafior, ziemniaki, koperek, kapusta biała, groszek zielony, brukselka, por marchewka , pietruszka, seler, por, śmietana 15%, mleko 3,2% , masło 82%, kasza manna pszenna, sól, pieprz, zioła)
Makaron z twarogiem i cukrem ( makaron z mąki makaronowej pszennej, twaróg półtłusty, cukier, masło dodatek: mandarynka
kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny:1, 2,3 |
Bułka włoska pszenna ( zawiera pszenicę, mleko, sezam) z masłem , polędwica drobiowa , sałata, rzodkiewka, kakao na mleku
alergeny: 2,3,12 |
WT. 2024-03-19 |
Chleb pszenno-żytni z masłem, pasta z szynki i jajka ( szynka wieprzowa , jajka, szczypiorek, jogurt naturalny, majonez (olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych )
mleko/ herbata alergeny: 2,3,4 |
Zupa pomidorowa z makaronem (bulion drobiowo – warzywny, marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , makaron (Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina), jaja przepiórcze 10%, woda, kurkuma – przyprawa) koncentrat pomidorowy 30%, sól, pieprz, zioła)
Kotlet schabowy panierowany (schab wieprzowy, jajka, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) olej), ziemniaki mini marchewka (marchewka, woda, mąka pszenna, masło, sól, cukier) kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny: 1,2,3,4 |
Pieczywo ryżowe z kremem bananowo-orzechowym (krem: banany, orzechy arachidowe, miód, cynamon,)
herbata owocowa alergeny: 2,3,9 |
ŚRO. 2024-03-20 |
grahamka (zawiera mąkę pszenną graham) z masłem Pasta z łososia z czerwonym pesto, ogórek zielony
kakao na mleku alergeny: 2,3,5 |
Zupa z białej fasoli z makaronem (bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, , seler, makaron z mąki makaronowej pszennej, śmietana 18% , masło, koperek, zioła, przyprawy, sól, pieprz)
pulpety drobiowo- wieprzowe gotowane ( filet z kurczaka , mięso wieprzowe z łopatki, kasza manna , jajka, mąka pszenna zioła, przyprawy) w sosie koperkowym ( bulion warzywny, koperek, chrzan masło, mąka pszenna, sól, pieprz ryż paraboliczny warzywa gotowane mix (fasola płaskostrąkowa, brokuł, marchew czerwona plastry, marchew żółta plastry),
kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny: 1,2,3,4 |
smoothie owocowo – warzywne ( truskawki, jagoda, szpinak baby, jogurt naturalny, miód) chrupki kukurydziane
woda alergeny: 2 |
CZW. 2024-03-21 |
Chleb pszenno- żytni z masłem, kiełbaski drobiowe z indyka ( zawiera soję) , ketchup, ogórek zielony kawa zbożowa na mleku alergeny: 2,3,10
|
Kapuśniak z włoskiej kapusty z ziemniakami (bulion mięsno- warzywny, kapusta włoska, koperek, ziemniaki , marchewka , pietruszka, seler, mięso z szynki wieprzowej, por , sól, pieprz, zioła)
Pierogi ruskie ( mąka pszenna, woda, olej, jajka, ziemniaki, twaróg półtłusty , masło, cebula, sól, pieprz) z cebulką duszoną ( cebula, olej, przyprawy)
surówka wielowarzywna ( kapusta pekińska, marchewka, jabłko, cebula, kukurydza konserwowa , groszek konserwowy, olej) ,
kompot wieloowocowy ( śliwka , porzeczka , aronia , wiśnia, cukier ) alergeny: 1,2,3,4 |
chałka drożdżowa ( mąka pszenna, cukier, drożdże, tłuszcz roślinny )
kaszka kuskus na mleku z brzoskwiniami ( brzoskwinie, woda, cukier, kwasek cytrynowy)
woda alergeny: 2,3 |
PT. 2024-03-22 |
Chleb orkiszowy z masłem ( zawiera pszenicę)
twarożek z mandarynkami ( twaróg półtłusty, mandarynki , sok z cytryny, miód)
herbata alergeny: 2,3 |
Zupa kalafiorowa z koperkiem (bulion warzywny, kalafior, ziemniaki, koperek, marchewka , pietruszka, seler, por , śmietana 15%, mleko 3,2% , masło 82%, sól, pieprz, zioła)
filet z mintaja w sosie cytrynowym ( mintaj filet, woda, cytryna, śmietanka 30%, masło, mascarpone, musztarda francuska, koperek, mąka pszenna , sól, cukier, pieprz cayenne) kasza bulgur fasolka szparagowa sok jednodniowy owocow-warzywny (jabłko, ananas, ogórek, jarmuż, cytryna) alergeny: 1,2,3,5 |
Ptasie mleczko owocowe ( galaretka owocowa, mleko kondensowane, woda)
gruszka (ćwiartka)
kajzerka pszenna z masłem herbata alergeny: 2,3 |
Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych. Wszelkie informacje na temat produktów użytych w procesie przygotowania posiłków są dostępne w biurze intendenta
|
SMACZNEGO!
Alergeny:
- seler
- mleko, nabiał
- gluten
- jaja
- ryby
- skorupiaki i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne
- orzeszki ziemne i produkty pochodne
- orzechy
- soja i produkty pochodne
- gorczyca i produkty pochodne
- Sezam i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- łubin i produkty pochodne