Poniedziałek 20.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3,8 |
Chleb pszenno – żytni z masłem , powidłami śliwkowymi, owsianka na mleku z orzechami i suszonymi owocami ( płatki owsiane, mleko, masło orzechowe ( z orzechów laskowych) miód, herbata z pomarańczą |
Obiad alergeny: 1,2,3 |
Zupa grochowa z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, groch łuskany , kiełbasa wieprzowa toruńska, marchew, pietruszka, ziemniaki, boczek wędzony , seler, czosnek, , sól, pieprz, zioła) pierogi z serem (mąka pszenna, woda, olej, jajka, twaróg półtłusty, cukier) z masełkiem i cukrem cynamonowym, surówka z marchewki i jabłka (marchew, jabłko, cytryna, miód), kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
Tosty pszenne z masłem, szynką i serem żółtym, pomidorki koktajlowe, banan (połówka), herbata owocowa |
Wtorek 21.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3,10 |
Bułka sojowa pszenna ( zawiera pszenicę, sezam, soję ) , szynka domowa , sałata zielona , pomidor , kawa zbożowa na mleku (mleko, Zboża 78% (jęczmień, żyto), cykoria, cukier ) |
Obiad alergeny: 1,2,3,4 |
Zupa pomidorowa z makaronem (bulion drobiowo – warzywny, marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , koncentrat pomidorowy 30%, śmietana 18%, sól, pieprz, zioła) makaron : (Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina), jaja przepiórcze 10%, woda, kurkuma – przyprawa), pieczeń ze schabu w sosie (schab wieprzowy, cebula, czosnek, przyprawy, sól, pieprz, mąka pszenna) , ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, papryka czerwona, ogórek kiszony, kukurydza konserwowa, groszek konserwowy, cebula czerwona, koperek, cukier ,sól, pieprz, olej ) , kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 3 |
Kasza kuskus z gruszką i cynamonem ( kasza kuskus (zawiera pszenicę), napój migdałowo-owsiany, gruszka, miód, cynamon), wafle ryżowe( ryż brązowy 100% ), woda |
Środa 22.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3 |
Kajzerka pszenna z masłem, sałata, pomidor, polędwica sopocka, kawa zbożowa na mleku owsianym (zboża 78% (jęczmień, żyto) , herbata |
Obiad alergeny: 1,2,3,4 |
Zupa brokułowa z makaronem (bulion warzywny, brokuły, marchewka , pietruszka, koperek, seler, por, masło 82%, sól, pieprz, zioła), makaron (mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej) kotlet drobiowy w sezamie (filet z kurczaka, jajka, mąka pszenna, mleko 3,2%, bułka tarta, ziarno sezamu, olej , przyprawy, zioła, sól, pieprz), ziemniaki sałata lodowa ze śmietana i jogurtem (sałata lodowa, jogurt naturalny, śmietana 18%, sól, cukier, cytryna , kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3,4 |
Babka „murzynek” ( zawiera mąkę pszenna, jaja, mleko) kiwi, napój sojowo- owsiany |
Czwartek 23.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3,10 |
Chleb pszenno– żytni kiełbaski wieprzowe ( zawierają białko sojowe) , ketchup, ogórek zielony kawa zbożowa na mleku |
Obiad alergeny: 1,3 |
kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, kapusta kiszona, marchewka , pietruszka, ziemniaki, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, sól, pieprz) gulasz wołowy z makaronem (wołowina , woda, mąka pszenna, olej przyprawy, zioła, sól) makaron kolorowy (Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka makaronowa z pszenicy z pełnego ziarna ogórek kiszony sok owocowo – warzywny jednodniowy ( jabłko, dynia, cytryna) |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
kajzerka pszenna z masłem polędwicą sopocką , sałata, ogórek zielony, herbata, mleko |
Piątek 24.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3 |
Bułka grahamka ( zawiera pszenicę ) z masłem żółtym serem i szynką konserwową, sałata zielona, rzodkiewka, kiełki herbata |
Obiad alergeny: 1,2,3,4,5 |
Zupa ryżówka (bulion mięsno – warzywny , marchewka , pietruszka, seler , por, kurczak , indyk – udziec, mięso wołowe – goleń, ryż, sól, pieprz, zioła Filet z mintaja w panierce (mintaj filet, jaja,mleko, bułka tarta, mąka pszenna, przyprawy, sól, pieprz) (3,5) ziemniaki surówka z pora, marchewki i jabłka ( por, marchew, jabłko, koperek, kukurydza konserwowa, jogurt naturalny, majonez kielecki: olej rzepakowy rafinowany, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), woda, żółtka jaj kurzych (7,0%) sok jednodniowy owocowo-warzywny (jabłko, pomarańcza, rokitnik, kurkuma) |
Podwiecz. alergeny: 2,3,4 |
Jogurt owocowy (2) mini pączusie serowe ( zawierają pszenicę, jaja, twaróg) herbata |
Poniedziałek 27.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3,4 |
Bułka razowo- żytnia (3) masłem(2) pasta jajeczna (jajka, jogurt naturalny, szczypiorek, majonez kielecki (olej rzepakowy rafinowany musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy) woda, żółtka jaj kurzych (7,0%) sól) pomidor herbata ( woda, herbata , cukier) |
Obiad alergeny: 1,2,3 |
Zupa jarzynowa z kasza jaglaną (bulion mięsno -warzywny, brokuły, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka, marchewka , pietruszka, seler, por, kasza jaglana, przyprawy, sól, pieprz, zioła) gołąbki w sosie pomidorowym ( ryż, mięso wieprzowe z łopatki, kapusta biała, cebula, masło, olej, sól,) sos: bulion warzywny, mąka pszenna, masło, koncentrat pomidorowy, śmietanka 30%, sól, pieprz ). kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
kajzerka pszenna (3) z masłem (2) kasza manna na mleku, winogrona, herbata owocowa |
Wtorek 28.11.2023
Śniadanie alergeny: 2,3,10 |
Chleb pszenno– żytni (3) kiełbaski drobiowe z indyka ( zawiera soję) (10), ketchup, papryka czerwona kawa zbożowa na mleku (2,3) herbata |
Obiad alergeny: 1,2,3 |
Zupa krem z pieczonej papryki (bulion drobiowo – warzywny , papryka czerwona, marchewka , pietruszka, ziemniaki, seler , kurczak , śmietana 15%, mleko 3,2% ,papryka słodka, sól, pieprz, zioła ) z grzankami pszennymi potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami (filet z kurczaka, ryż paraboliczny, warzywa mieszanka : marchewka, papryka czerwona, por, cebula, kiełki fasoli mung, pędy bambusa, grzyby chińskie) woda, mąka pszenna, przyprawy, cukier, ocet jabłkowy , imbir, sól , pieprz) kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
Galaretka owocowa, rogalik maślany (mąka pszenna, drożdże, cukier, tłuszcz roślinny, sól) z twarożkiem i mandarynkami, herbata, |
Środa 29.11.2023
-
Śniadanie
alergeny:
2,3,9
Chleb pszenno– żytni (3)
z masłem, polędwica z pasieki, szpinak baby, rzodkiewka
musli tropikalne ( płatki owsiane pełnoziarniste (30%), mieszanka owocowo-orzechowa (30%) – rodzynki, suszone banany, kostki papaja, płatki kokosowe prażone, orzechy laskowe, płatki pszenne (28%), płatki kukurydziane (12%). mleko,
Obiad alergeny:
1,2,3,4,
Zupa ogórkowa z ziemniakami
(bulion drobiowo – warzywny , marchewka , pietruszka, ogórki kiszone , seler , kurczak , indyk – udziec, śmietana 15%, mleko 2% , ziemniaki, sól, pieprz, zioła)
kotlety mielone wieprzowo-wołowe, ziemniaki,
surówka colesław
(kapusta biała, marchewka, cebula, kukurydza, jogurt naturalny, majonez (olej rzepakowy rafinowany jaja, musztarda (woda, ocet, gorczyca, cukier, sól, przyprawy) sól, pieprz,
kompot owocowy
Podwiecz.
alergeny:
2
Jogurt owocowy bakoma (serwatka odtworzona, cukier, owoce 2 %, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, barwnik: kurkumina, aromat, żywe bakterie jogurtowe: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) (2),
paluchy kukurydziane, jabłko, woda
Czwartek 30.11.2023
-
Śniadanie
alergeny:
2,3,5,12
Chleb pszenno – żytni 7 ziaren ( sezam, żyto, owies, pszenica, słonecznik, kminek, otręby pszenne, płatki ziemniaczane )
pasta z tuńczyka i twarogu
(twaróg półtłusty, tuńczyk w sosie własnym, groszek konserwowy, cebula czerwona śmietana 18%, musztarda sarepska (woda, gorczyca biała i czarna (w tym gorczyca biała – 14%), ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, estragon, kurkumina) sól, pieprz )
ogórek kiszony , kakao na mleku
Obiad alergeny:
1,2,3,5
barszcz biały z ziemniakami
(bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, cebula, zakwas z mąki pszennej , seler, boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , śmietana 18 % , przyprawy, chrzan tarty, sól, pieprz)(1,2)
pieczeń z szynki wieprzowej
kluski śląkie ( ziemniaki, maka pszenna, jaja ),
kapusta czerwona z cebulką i jabłkiem
sok jednodniowy owocowo- warzywny( jabłko, biała kapusta, cytryna)
Podwiecz.
alergeny:
2,3,4
Mus owocowy , mini drożdżówka ( zawiera mąkę pszenną, jaja, mleko ), herbata
Piątek 1.12.2023
-
Śniadanie
alergeny:
2,3,
Chleb pszenno – żytni z masłem
kiełbasa krakowska sucha,
sałata zielona , ogórek kiszony
kakao na mleku(2)
Obiad alergeny:
Zupa szpinakowa z lanym ciastem (bulion warzywny, szpinak liściasty, szpinak rozdrobniony, marchew, pietruszka, ziemniaki, seler, czosnek, śmietana 15%, mleko 3,2% masło 82%, mąka pszenna, jajka, sól, pieprz, zioła)
filet z miruny saute
(miruna filet, maka pszenna, sok z cytryny, pieprz cytrynowy, koperek, sól )
ziemniaki,
fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
sok jednodniowy owocowo- warzywny( jabłko, biała kapusta, cytryna)
Podwiecz.
alergeny:
Budyń waniliowy na mleku owsianym
(budyń waniliowy (skrobia ziemniaczana, kukurydziana, cukier, aromat, barwniki: kurkumina, karoteny), napój owsiany) , melon (cząstka)
batonik zbożowy Bakalland (zawiera pszenicę, owies, mleko)
Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.
Wszelkie informacje na temat produktów użytych w procesie przygotowania posiłków są dostępne
w biurze intendenta
Alergeny:
-
seler
-
mleko, nabiał
-
gluten
-
jaja
-
ryby
-
skorupiaki i produkty pochodne
-
mięczaki i produkty pochodne
-
orzeszki ziemne i produkty pochodne
-
orzechy
-
soja i produkty pochodne
-
gorczyca i produkty pochodne
-
Sezam i produkty pochodne
13. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
14. łubin i produkty pochodne