Poniedziałek 8.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,8 |
Chleb pszenno – żytni z masłem , żółtym serem, szpinakiem baby, pomidorem
owsianka na mleku z masłem orzechowym i suszonymi owocami ( płatki owsiane, mleko, masło orzechowe ( z orzechów laskowych), miód , morele suszone, rodzynki, śliwki kalifornijskie , herbata |
Obiad alergeny: 1,2,3 |
Zupa ogórkowa z ryżem (bulion drobiowo – warzywny , marchewka , pietruszka, ogórki kiszone , seler , kurczak , indyk – udziec, śmietana 15%, mleko 2% , sól, pieprz, zioła)
makaron z twarogiem i cukrem ( makaron z mąki makaronowej pszennej, twaróg półtłusty, cukier, masło dodatek: jabłko
kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3,10 |
kajzerka pszenna z masłem , polędwicą sopocką (zawiera białko sojowe) , sałata, ogórek zielony, herbata, mleko |
Wtorek 9.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,10,12 |
Bułka sojowa pszenna ( zawiera pszenicę, sezam, soję ) , szynka wiejska ( zawiera białko sojowe) , sałata zielona , pomidor , kakao na mleku (mleko, kakao ciemne, cukier ) |
Obiad alergeny: 1,2,3,4 |
Zupa jarzynowa z kaszą manną (bulion mięsno -warzywny, brokuły, fasolka szparagowa, groszek zielony, brukselka, marchewka , kalafior, pietruszka, seler, por, kasza manna z pszenicy, przyprawy, sól, pieprz, zioła) kotlet mielony wieprzowy (mięso wieprzowe z szynki , mięso wieprzowe z łopatki, bułka pszenna , jajka, mąka pszenna , cebula, zioła, przyprawy, olej ) ziemniaki buraczki zasmażane (burak czerwony, masło, cukier, sól, pieprz )
kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 3 |
Kaszka kuskus z brzoskwiniami na mleku migdałowym ( kasza kuskus (zawiera pszenicę), napój migdałowy, brzoskwinie w syropie , miód, ) chrupki kukurydziane bananowe, woda |
Środa 10.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,10 |
Kajzerka pszenna z masłem, sałata, pomidor, schab ojca Grzegorza ( zawiera białko sojowe) , kawa zbożowa na mleku (zboża 78% (jęczmień, żyto, cykoria) , mleko, cukier) , herbata |
Obiad alergeny: 1,2,3 |
Zupa ziemniaczana na wędzonce (bulion drobiowo – warzywny , ziemniaki , marchewka , pietruszka, żeberka wędzone, boczek wędzony, seler, por , łopatka wieprzowa, sól, pieprz, zioła)
makaron spaghetti z z sosem mięsno- pomidorowym (Mąka makaronowa z pszenicy durum, sos: woda, koncentrat pomidorowy 30%, mięso wieprzowe z łopatki, cebula, czosnek, mąka pszenna, zioła, pieprz, sól ) ser żółty kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2, |
Koktajl jagodowo- truskawkowo- bananowy ( jagody, truskawki, banan, jogurt naturalny, miód ) paluchy kukurydziane (kasza kukurydziana 90%, kasza jaglana 10% ) woda |
Czwartek 11.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,10 |
Chleb pszenno– żytni kiełbaski wieprzowe ( zawierają białko sojowe) , ketchup, ogórek zielony, szpinak baby kawa zbożowa na mleku |
Obiad alergeny: 1,2,3,4 |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (bulion drobiowo – wieprzowy , marchewka , pietruszka, seler , karkówka wieprzowa , kasza jęczmienna , ziemniaki, sól, pieprz, zioła) ,
kotlet drobiowy panierowany (filet z kurczaka, bułka tarta , jajka, mąka pszenna, olej przyprawy, zioła, sól) ziemniaki , surówka z selera z orzechami i rodzynkami (seler, jogurt naturalny, rodzynki, orzechy włoskie, orzechy ziemne, sok z cytryny, cukier)
kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3,10 |
Tosty pszenne z masłem, szynką wiejską ( zawiera soję) i serem żółtym, pomidorki koktajlowe, banan (połówka), herbata owocowa |
Piątek 12.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,4,5 |
Bułka grahamka ( zawiera pszenicę ) z masłem pasta z jajeczna z tuńczykiem ( jajka, tuńczyk w sosie własnyn, ogórek kiszony, groszek zielony, cebula, jogurt naturalny, majonez kielecki ( zawiera żółtka jaj)
herbata |
Obiad alergeny: 1,2,3,5 |
Zupa brokułowa z makaronem (bulion warzywny, brokuły, marchewka , pietruszka, koperek, seler, por, masło 82%, sól, pieprz, zioła), makaron (mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej)
filet rybny w chrupiącej panierce ( Filety z mintaja 67 %, mąka pszenna, olej rzepakowy, woda, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże. ziemniaki surówka z kapusty kiszonej ( kapusta kiszona, por, marchew, jabłko, koperek, oliwa z oliwek, cytryna, sól, pieprz ), sok jednodniowy owocowo-warzywny |
Podwiecz. alergeny: 2,3,4 |
Jogurt naturalny , mandarynka mini pączusie serowe ( zawierają pszenicę, jaja, twaróg) herbata |
Poniedziałek 15.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3 |
Bułka pszenna razowo- żytnia z masłem, twarożek śmietankowy, sałatka owocowa, herbata z cytryną
|
Obiad alergeny: 1,2,3 |
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami ( groszek zielony, por, ziemniaki, pietruszka, seler, śmietanka 30%, mleko, masło , sól, pieprz) kostki chlebowe z chleba pszenno – żytniego
ryż z truskawkami ( ryż paraboliczny, truskawki, miód,) dodatek: jogurt naturalny
kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
kajzerka pszenna z masłem kaszka manna (pszenna) na mleku, winogrona, herbata owocowa |
Wtorek 16.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,10 |
Chleb pszenno– żytni (3) z masłem, polędwica z pasieki ( zawiera soję ) , sałata zielona , rzodkiewka kawa zbożowa na mleku |
Obiad alergeny: 1,2,3,4 |
Zupa pomidorowa z makaronem (bulion drobiowo – warzywny, marchewka , pietruszka, seler, por , kurczak , makaron (Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, mąka makaronowa z pszenicy durum (semolina), jaja przepiórcze 10%, woda, kurkuma – przyprawa)(3,4), koncentrat pomidorowy 30%, sól, pieprz, zioła)
Kotlet schabowy panierowany (schab wieprzowy, jajka, bułka tarta (mąka pszenna, woda, drożdże, sól) olej), ziemniaki, kapusta młoda z koperkiem ( kapusta młoda, woda, maka pszenna, koperek, masło, sól, pieprz, ocet jabłkowy kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
Galaretka owocowa, banan rogalik maślany – połówka (skład: mąka pszenna, drożdże, cukier, tłuszcz roślinny, sól) mleko, |
Środa 17.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,9 |
Kajzerka pszenna z masłem i powidłami śliwkowymi, musli tropikalne z mlekiem (mleko / napój owsiany, musli skład: płatki owsiane pełnoziarniste (30%), mieszanka owocowo-orzechowa (30%) – rodzynki, suszone banany, kostki papaja, płatki kokosowe prażone, orzechy laskowe, płatki pszenne (28%), płatki kukurydziane (12%). |
Obiad alergeny: 1,2,3,4, |
Żurek z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, marchewka , pietruszka, ziemniaki, zakwas z mąki żytniej, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, sól, pieprz)
gulasz wołowy (wołowina , woda, mąka pszenna, olej , cebula, zioła, sól) kasza gryczana, kasza jęczmienna ogórek kiszony kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3,4,12 |
Jogurt owocowy bakoma (serwatka z mleka , cukier, owoce 2 %, skrobia modyfikowana kukurydziana, żelatyna wieprzowa, barwnik: kurkumina, aromat, żywe bakterie jogurtowe: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus) , biszkopciki ( zawierają jaja, mąkę pszenną) jabłko herbata |
Czwartek 18.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3,5,12 |
Chleb pszenno – żytni 7 ziaren ( sezam, żyto, owies, pszenica, słonecznik, kminek, otręby pszenne, płatki ziemniaczane ) pasta z tuńczyka i twarogu (twaróg półtłusty, tuńczyk w sosie własnym, groszek konserwowy, cebula czerwona śmietana 18%, musztarda sarepska (woda, gorczyca biała i czarna (w tym gorczyca biała – 14%), ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, estragon, kurkumina) sól, pieprz ) ogórek kiszony , kakao na mleku |
Obiad alergeny: 1,2,3,12 |
barszcz czerwony z ziemniakami (bulion mięsno -warzywny, buraczki czerwone, marchewka, ziemniaki, pietruszka, zakwas buraczany, seler, śmietana 15%, por, przyprawy, sól, pieprz, zioła) nuggetsy z kurczaka z sezamem ( filet z kurczaka, bułka tarta pszenna, ziarna sezamu, zioła, sól, pieprz) ziemniaki surówka z pekińskiej kapusty ( kapusta pekińska, marchewka, jabłko, cebula, kukurydza konserwowa , groszek konserwowy, olej) , kompot owocowy |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
grahamka ( zawiera mąkę pszenną graham z masłem, żółtym serem, sałatą, papryka czerwona, kakao na mleku, herbata |
Piątek 19.04.2024
Śniadanie alergeny: 2,3, |
Chleb pszenno – żytni z masłem kiełbasa krakowska sucha, sałata zielona , ogórek kiszony kakao na mleku(2) |
Obiad alergeny: 1,2,3,4,5 |
kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami (bulion mięsno – warzywny, kapusta kiszona, marchewka , pietruszka, ziemniaki, seler, por , boczek wędzony , kiełbasa podwawelska, zioła , przyprawy, sól, pieprz)
makaron z łososiem w sosie śmietanowo- ziołowym z brokułami (makaron: Mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, filet z łososia atlantyckiego sos: woda, śmietana 15 %, masło82%, brokuł, czosnek, koperek, mąka pszenna, cytryna, sól, zioła, pieprz cytrynowy ,
sok jednodniowy owocowo- warzywny |
Podwiecz. alergeny: 2,3 |
Budyń waniliowy na mleku owsianym (budyń skład: skrobia ziemniaczana, kukurydziana, cukier, aromat, barwniki: kurkumina, karoteny), napój owsiany) , melon (cząstka) batonik zbożowy Bakalland (zawiera pszenicę, owies, mleko) |
Kuchnia zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w jadłospisie z przyczyn od nas niezależnych.
Wszelkie informacje na temat produktów użytych w procesie przygotowania posiłków są dostępne
w biurze intendenta
Alergeny:
- seler
- mleko, nabiał
- gluten
- jaja
- ryby
- skorupiaki i produkty pochodne
- mięczaki i produkty pochodne
- orzeszki ziemne i produkty pochodne
- orzechy
- soja i produkty pochodne
- gorczyca i produkty pochodne
- Sezam i produkty pochodne
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowejbezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
- łubin i produkty pochodne